Skip to main content

Praktiska detaljer

Volontärkläder/Ackreditering

Kläder
Du kommer att få tilldelat en volontärsväst med texten ”volunteer” synligt på ryggen. Övriga anställda som kommer vara på plats på arenorna kommer ha västar med texten ”staff” synligt på ryggen. Dina övriga privata kläder får inte vara trasiga eller ha synliga loggor på.

Tänk på att det kan vara mycket kallt ute och svalt inne på arenorna. Det är därför viktigt att du har varma kläder anpassade efter kallare klimat. Lager-på-lager tekniken är att föredra och ha gärna med dig extra ombyte och flera par ull-strumpor med dig. Du ska bära bekväma, varma och neutrala skor.

Policy
Under ditt volontäruppdrag ska du alltid bära din volontärväst. Västen förväntas vara hela, rena och väl strukna. Den klädstorlek du har angett i din profil ligger till grund för det du får ut, eventuella byten av storlek görs av volontärer emellan.

Ackreditering
Volontärvästen kommer fungera som din ackreditering vilket ger dig ett bevis på att du har rätt till ett mål mat och att vistas på tävlingsområdet. Därför är det viktigt att du inte tappar bort eller förstör din volontärväst.

Du som arbetar nära de aktiva (exempelvis volontärer på arenor, DAL, chaufförer med flera) kommer bli tilldelad ett armband för att visa att du har rätt att arbeta nära de aktiva. Detta armband får inte tas av under tävlingsdagarna.

Din gruppledare kommer dela ut din volontärväst. OBS! Glöm inte att du måste ha med dig legitimation när du hämtar ut din volontärväst.

 

Sjukanmälan

Sjukanmälan görs till din gruppledare samt volontäransvarig Caroline Olsen på volunteer@swe2021.org eller telefon: 072-549 82 31

Ansvariga gruppledare

Längd
Tommie Jirhed tommie@jirhed.se

Snöskolöpning
Åsa Danvind asa.danvind@hotmail.com

Konståkning och Short Track Speed Skating
Janette Markgren harpa210@hotmail.com

Innebandy
Jenny Wallin jenny.wallin@sahlin.nu

Alpint och Snowboard
Kristina Andersson anderssonkristina@gmail.com

 

Försäkring

Se till att ha en egen gällande försäkring, förslagsvis hemförsäkring.

Måltider

Lunch kommer serveras på vardera arena mellan klockan 11.00-14.00.
Östersund Arena: Cafeterian.
Östersund Skidstadion: Nedre våningen på Sekretariatet
Sporthallen: Restaurang Cultum på Mittuniversitet
Healthy Athletes: Restaurang Cultum på Mittuniversitet
Duved: Restaurang Prima Pasta, Hotell Renen

Planera din lunchtid så att den inte krockar med ditt volontärsuppdrag. Ät gärna innan eller efter tävlingar, eller under pauser. Lunch serveras endast de dagar du har volontärsuppdrag.

 

Media policy

Vårt önskemål när det handlar om media är att de ska trivas i Östersund och Duved och vilja skriva positiva nyheter. Inte endast om tävlingarna utan också om andra saker som berör vår stad och Jämtland. Deras rapportering från Östersund är den bild som sprids världen över. Tillsammans hjälps vi åt att bidra till den bilden.

Får du en fråga från en journalist som handlar om ditt uppdrag, vad du gör, hur det är att vara funktionär osv, svara ärligt och i positiva ordalag.

Om vi hamnar i någon form av kritisk situation, till exempel inställd tävling, sjukdom eller annan händelse är det viktigt att korrekt information når ut. Hänvisa då till Per Lagerström, Head of Communications and Marketing, eller tävlingsledning.

Telefonnummer till Per Lagerström är: +(46) 70 956 88 47

Att spekulera, tro eller tycka är aldrig bra i en sådan situation.